Свищов вече има ферибот!

Долу, в средата се вижда малко от пристаналия ферибот.
Това е фактът, който най-много ме впечатли при последното ми посещение там.
В далечината се вижда новата фабрика.

На отсрещния бряг има нова румънска фабрика, която бяхме видели и предишния път. Собственикът и е наел за момента около 30 души от Свищов, които да работят в нея и е купил ферибот с който да ги превозва. В свободния си капацитет фериботът вози и туристи на цени 2 EUR за пътник и 5 EUR за автомобил.  Така че – за желаещите да пътуват има още една възможност. В Румъния има доста добър път право на север, който излиза в Александрия.

Снимките са направени от градинката за отдих, която е на високото в града (Свищов няма добра крайбрежна алея). Градинката за съжаление е малко запусната, но все още открива прекрасна гледка към най-южната (мисля) част на Дунав. Реката е особено широка и в добро време времето там е доста приятно.
Дунав е доста широк тук, но голяма част е доста плитка.

Иначе посещението мина обичайно добре, хората от Академията са невероятно мили и гостоприемни и главно – добри приятели. Срещата със студентите също беше добре посетена, залата претъпкана и се надявам, че съм им бил полезен и на тях им е било приятно поне колкото на мен. :)

Коментари

  1. Радвам се че се харесва.Утре ще насложим още от сценографията.по малко да започне да се оформя

    ОтговорИзтриване
  2. Хайде, очакваме предприемачеството да направи и Марица плавателна! : )
    Поздрави!
    Албена

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации