Ден на щастливата кокошка


Английска щастлива кокошка
(от http://www.heidishappyhens.co.uk/)

В Европа има дни на (почти) всичко – ден на гората, на езиците, на логопедията, на 112 (предполагам телефона), на потребителя, на парковете, на шоколада…
И колкото повече ги чета, се сещам за една важна липса. Ден на щастливата кокошка!
Според мен трябва непременно да се обединим около каузата за създаване на такъв ден – все пак щастливата кокошка е символ. Символ към връщането към майката  природа и естествените неща (тук и зелените ще ни подкрепят), символ на верността ни към идеите на ЕС (и евроактивистите са наши). И накрая, това ще бъде една чисто българска кауза. Значи си струва да се защити, както защитаваме националния отбор, когато бие. Така де – да видят ТЕ, че сме малка, но горда страна и не изоставяме своето.

Всъщност сигурен съм, че ако ей сега създам една група във Фейсбук, бързо ще събера хиляди поддръжници. Каузата има заряд. Ще се борим и ще спечелим. Ще се ядосваме на тези, които постват снимки на нещастни кокошки, но все пак ще има призив за защита на някоя останала нещастна кокошка, малтретирана да живее на 6 кв.м., вместо на полагащите и се 10. Ще има и 30 коментара, които ще завършат с роднините на управляващите (тук абсолютно няма значение кой е на власт).
Ще има и снимки на щастливи кокошки с разкази колко добре се чувстват и как с удоволствие се радват на свободата и грижите и снасят все по-големи яйца, такива жълтъци, дето не сме ги виждали от поне 20 години. И тук ще има 30 коментара, които ще завършат с рецепти за омлети… И т.н. :)
Всъщност изкушавам се да създам групата и да видя какво ще стане. :)

А ако победим и има ден на щастливата кокошка? Тогава би бил хубав европейски празник с български привкус. :) Може пък да се преборим и да е почивен ден. Тъкмо зевзеците няма да се изкушават да подаряват на колежките цветя за празника. :)

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации