Истории за Тигъра - 2001 година - II

или има ли значение в кой град живееш?

Когато работиш усилено и по много часове на ден, изпадаш в странни ситуации.


Първата година в JobTiger беше тежка за мен (не че сега е леко, де :)). Много нови неща, непознати проблеми, накратко казано - зор. За да не се прибирам в къщи, „носейки си работата” и да изнервям домашните, придобих навика да се разхождам половин – един час след работа, за да ми „изветрее” главата, преди да се прибера. Всяка вечер по същия маршрут – от стария офис на „Шипка”, покрай „Радисън”, после „Шишман” и до Попа и оттам - в къщи. Зиме, лете – все едно: вървя, мисля си, „изветрявам”…

По едно време открих, че са успели да съборят една от къщите по пътя и да вдигнат нова кооперация на нейно място. На 4-5 етажа. Забелязах я, чак когато слагаха дограмите.

И тъжно и смешно. Всички знаят, че съм разсеян, това не е тайна. Но случката ми беше déjà vu от времената във Виена…

Тогава осъзнах, че докато работиш здраво, няма значение в кой град живееш. Единствената разлика е с кого се виждаш и как изкарваш свободното си време.

Коментари

  1. Споделям! ... Не само ситуациите, но и състоянията! Даже се чудя - кое е първото, най-вероятно е различно :) Мястото има значение само в момента на представата, че аха нещата ще се случат. Но когато вече се случват ехеее...че кой ти мисли за място! :)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации