Пропускане към основното съдържание

Отново на линия

Точно 7 години и 10 дни след последното ми писание в блог, отново съм на линия. WhyBulgaria вече е само архив, за съжаление без коментарите, които бяха ценни, но това остана. Гледаме напред.

Явно годината ми е такава. Ето - и XIII HR Weekend се казваше "Презареждане". Презаредихме... Сега и това е наред.
А може пък просто пръстите да са ме засърбели. Годината на тигъра е все пак.

Трябва да благодаря и на Албена, че измисли името byZaro. Имаше доста предложения, включително и "Тигре, тигре...", но това си остана. Не знам какво се подарява на кръстница, но да се разберат с блога. То си е негово име :)

Василена каза, че ще спре да чете новините, ако започна пак. Чак до там няма да стигаме. Да не се страхуват колегите. :)

Засега блогът не предлага особен дизайн, за което се извинявам. Тош обеща да ми помогне за това в следващите дни. Той е програмист, а не дизайнер, но поне не е далтонист като мен. Ако някой има дизайн на сърце - добре дошъл е. Предполагам, че ще си дойде с времето всичко. Както казваше Дедо.

Утре е July Morning и е подходящо време за начало.

И така - приятно четене на всички.

Коментари

 1. А защо не ползваш готов шаблон за оформление?
  http://www.blogger.com/template-editor.g?blogID=6708659234340414314

  ОтговорИзтриване
 2. То в момента е така направено, но не ме кефи още.
  Все пак, като всяко временно нещо, най-вероятно ще пребъде...

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей,Светльо!
  Честито за началото!
  Видях и написано името на блога - звучи и изглежда като собствена марка. Чудесно!
  Ти пиши - ние ще четем и ще коментираме.
  Колкото до подарък за кръстница - ще го уредим :).
  Next time,partner!:) Албена

  ОтговорИзтриване
 4. Zaro tezi linkove koito si slojil kym arhiv na WhyBG ne rabotiat... Bi bilo idealno ako neshtata vse oshte gi ima niakyde, za kogato me udari nostalgiata .. ama neise - pozdravlenia za novia blog

  ОтговорИзтриване
 5. Хм, изтекъл е домейна.
  Ще го оправя, само да стигна до правилния компютър...

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Закисване на буре

Ето го и самото буре - готово, закиснато. Аджамия съм в буретата. Така каза един приятел, докато му разказвах тази история. И е прав. И понеже доста се борих с решаването на проблемите, които сам си създадох, реших да ги опиша тук, за да предпазя други или поне да им кажа как да се оправят. :) Ето и историята: Купих си буре. От всички места, където се произвеждат и продават бурета, избрах (от бързане – нали все нямам време), най-близкото до офиса – магазин за битови подаръци на „Пиротска”. Какво му е лошото на магазина ли? Ами не е магазин за бурета. Там просто има и това. Доста по-скъпи са и не се продават много много. Резултат? Тотално разкиснати. Опадали обръчи. Дупки между дъските, през които буквално можеш да бръкнеш с пръст. Е, ако си детенце... С моите пръсти не става. Замислих се дали да не ида до Брестница например (навярно и с горивото щеше да ми излезе по-евтино) или поне до женския пазар. Но бях харесал вече буре от дебели дъбови дъски. Четири и половина литра, нелак

Двигател на Стърлинг - една добра играчка

Можете ли да си представите топлинен двигател, който се задвижва от топлината на чаша чай и може да върти малък вентилатор?  Възможно е и дори можете да си го направите сами вкъщи, като използвате например старо CD, кутийка от кола или други подръчни материали. Интернет е пълен с различни планове и схеми. Изберете си и пробвайте.  За по-несръчните, като мен, има и готови модели за сглобяване или направо готови машини в Amazon. Моделът от видеото, например, струва около 40 долара. Аз си избрах една изключително красива, според мен, машина за сглобяване на Böhm Stirling-Technik GmbH , която ми гарантира и един безкрайно забавен ден на сглобяване и гордостта от направеното с ръцете ми. Първият такъв двигател е бил създаден и патентован от Робърт Стърлинг през 1816 година и представлява двигател с външно горене (какъвто е и парната машина). Стърлинг е бил шотландски свещеник и е създал двигателя като безопасна алтернатива на парния двигател (ранните парни машини са имали влечението да се в

В бизнеса явно няма местен шовинизъм

Велинградските празници на културата, спонсорирани от вода "Бачково". На пръв поглед изглежда, че когато става дума за бизнес, сме приятно лишени от местен шовинизъм. А може би става дума за лоши търговски практики или обикновена липса на далновидност? Или се потвърждава правилото, че никой не е пророк в собственото си село.