Пропускане към основното съдържание

Ирини от сутрин до вечер

Портрет на Ирини от друг почитател - Вихрен Георгиев
Моята приятелка Ирини отдавна ме забавлява безкрайно със статусите си във facebook. Снощи, като бях уморен и в лошо настроение, пак тя ме развесели и реших да събера някои от култовите и статуси (нейни и писани на стената и от други хора), за да се слави името и...

Ирини за живота

животът ми е пълен с неописуеми трагедии, които никога не са се състояли.

чела съм някъде, че хората, които спят по гръб са лидерите в живота, изкусните актьори и ексхибиционистите, а спящите по корем били тихите интелектуалци, плахите хора със силна интуиция. сега се замислих, че винаги заспивам по гръб, а се събуждам по корем. тоест, лягам си като артистичен, нахален ексхибиционист, а се събуждам като смотана провинциалистка. баси.

само да напомня, че нито оная свинарка жана д'арк, нито оня подпийнал дърдорко напольон са от париж. но едва ли някой ги е сочил с пръст и им е викал 'ей, провецялис', когато са минавали през треомфалната арка.

днешната притча за повдигане на морала: мимето и гошо искали да се оженят. гошо мечтаел за красива, порядъчна жена, а мимето мечтаела за шевролет и златен ланец. мимето била девствена и обичала гошо, но гошо не можел да й подари нито кола, нито ланец. поради тази причина мимето осъществила орална любов с петър, от когото получила шевролет и анална такава с иван, от който се сдобила със златен ланец. сега мимето все още е девствена, но вече има шевролет и златен ланец. ПОУКАТА: ЧОВЕК МОЖЕ ДА ОСПЯВА В ЖЕВОТА ЗАПАЗВАЙКИ НАЙ-СВИДНОТО СИ! НЕ СЕ ПОДАВАЙ НА ПОЩЛОСТА И ГРОЗНОТО А ЗАПАЗИ ДЕТЕТО В СЕБЕ СИ И ОСТАНИ ЧОВЕК С ГОЛЯМО Ч!!!

от сборник със задачи: в една психиатрия има х на брой душевноболни пациенти и един лекар. в продължение на цяла седмица всеки пациент е ухапал по веднъж някой от останалите (включително себе си или лекаря). в края на седмицата се е оказало, че всички душевноболни имат по две ухапвания, а лекарят - сто. да се пресметне броя на душевноболните пациенти.

ето ви малко ужасно безполезни факти:
- всяка една секунда 1% от населението на земята е мъртво пияно
- 1111111 х 1111111 = 12345678987654321
- в южна корея е забранена женитбата между хора с еднакви фамилии
- в освиенцим от един убит в газова камера са правили 7 сапуна
- 35% от младите англичани смятат, че уинстън чърчил е фолклорен герой

всяка жена си има ахилесова пета. моята е прическата ми. колкото и да ми се иска да се къпя като нимфа в лъчите на мъжкото обожание с весел смях и глезени писукания, с коса като моята няма да ми се получи. смятам да изчакам деня, в който исус ще се слезе да съди живи и мъртви и да му задам въпроса фронтално.

няма сила на света, която да разколебае майка ми, когато е решила да ме изпрати в софия с 30 кюфтета, тава мусака, тенджера чушки и три буркана мед. сички хора си имат нормални, богобоязливи майки. аз си имам сталин с външността на софия лорен.

сещам се как наскоро владе ме заведе на един рожден ден и след като похапнах сама почти половината торта на рожденика и шумно се оплаках на момчетата, че съм на диета, те ме наобиколиха, хванаха се за ръце и закрещяха 'ТИ НЕ СИ ДЕБЕЛА! ТИ САМО ТАКА ИЗГЛЕЖДАШ!' та сега седя и се чудя дали да си поръчам тирамису. хвърлих ези-тура, както правя винаги, когато трябва да взема важни решения в живота си. три пъти. съдбата е категорична.

поръчах си тирамису. посрещнах куриера на 'добро' в резедава нощница на розички, подарък от мама. тъй като дори в нея не губя от хладното си великолепие, видях как момчето първо се облещи, а после сърцето му се загърчи като кокошка, задавила се с голям лешник.


Ирини за литературата

ще заявя смело, че съм безкрайно скептична към мъжете-писатели. не толерирам и не подкрепятм тезата, че офелия се е самоубила, защото била бременна. ха! ще за нелепо предположение! та нали ако всяка бременна девойка се сбогуваше с този свят само поради факта, че веднъж-дваж се е търкаляла в люцерната без гащи, то целият женски елит на тази държавица щеше да плува в дунав и черно море, прибелило очи и кореми. многократно съм заявявала, че изобщо не съм съгласна с начина, по който най-великите мъже писатели описват женската душа. и толстой и достоевски и стендал и шекспир грешат. ама много. начи, ако аз бях ана каренина, никога нямаше да скоча под влака, а щях да бутна вронски под него, прошепвайки му в ухото ‘влакът за алфатар пристига на трети коловоз’. ако бях бабичката-лихварка от ‘престъпление и наказание’ щях да сипя стрихнин в супата на разколников и да го насека със собствената му брадва, смеейки се с оня специфичен, грачещ смях. ако бях някоя от лиглите на чехов, нямаше да се лашкам из стая в стая и да викам ‘москва, москва’ ми направо щях да си бия камшика към школата за млади ефрейтори в ямбол. ако бях лейди макбет щях да отровя мъжа си, а не оня сладур дънкан, дето може да изпие цяла бъчва шотландско вино на екс, и после, вместо да пищя от ужас, че ръцете ми са изцапани с кръв, щях да стана кабаретна танцьорка и да избягам с някой пътуващ цирк, например.

отварям библията напосоки, забивам нос в първия параграф и както винаги зациклям на третото изречение. битие, каин vs авел. селскостопанският труженик каин поднася на господ плодове и зеленчуци, докато брат му, маститият свиневъд авел, му поднася печено прасенце. господ се мръщи на зарзавата и се подскача радостно около мръвката, което веднага ми доказва, че не е вегетарианец. дотук ясно. и аз се ядосвам когато някой ме почерпи със солети, вместо с шоколад. после каин, ядосан на натегача, му тегли ножа насред полето. и това го разбирам, макар че не одобрявам чак па такава емоционалност. аз лично бих го ритнала. после господ се кара на каин, че е убил авел, ОБАЧЕ: десетте божи заповеди идват чак 300 страници по-нататък, при мойсей на синайската планина, тоест каин все още не е запознат с наредба номер шест. освен това, на мястото на господ аз бих се засрамила. не стига, че е замезил стабилно, ами и интриги между родни братя прави. не, не съм съгласна.

"знаете ли защо ми е много тъжно. защото през 1870, когато рембо е написал 'когато сме много силни — кой ще отстъпи? когато сме много весели — кой ще пострада от присмеха? когато сме много свирепи — какво ще ни сторят? труфете се, танцувайте, смейте се. никога няма да мога да изпъдя Любовта през прозореца', в България някакъв учен човек е написал учебник как да се бият децата."


Ирини за обществото и политиката

ох, ох, ох! колко са възмутени всички българи от сърбите, дето създали група за урагана синди във фейсбук с име 'синди, ние сме с теб!'. а къде бяха тези лицемерни копеленца през 1999, когато америка бомбардира сърбия, м? а, сетих се. отваряха границите на българия, за да минат американските изтребители.

имам си фен от 'хриси авги'. млад, нахъсан неофашист, обладан от мечтата за чиста раса, с който се засякохме под някакви постове. в началото се псувахме на английски, после на гръцки, а накрая комуникацията мина на лични. писа ми, че с кеф би заклал боклук като мен, но после се сети, че съм жена, смекчи тона и се опита да ме приобщи към идеологията. сега сме на тема рудолф хес. още две седмици така и усещам как ще бъдем венчани в някоя гестаповска църква от самия михалолиакос, ще излезем под арка от черни гумени палки на неговите приятели неофашисти с черни тениски и още по-черни сърца, ще се качим на някой черен мотор под черен дъжд от пропагандни бюлетини и ще идем да си прекараме медения месец като бием черни имигранти по улиците на атина за доброто на бялата раса.

'отдохнём товарищи в тюрьме' е казал железният феликс. абе тоя е бесмъртен бе! ни презерватрив, ни аборт го ловят него!

прочетох няколко възторжени статуса за днешната акция в нови хан и ме напуши смях. просто ужасно си личи кой помага редовно, щото сърцето му е там и кой е бил филантропично девствен до този момент. първите тихичко ще помогнат и следващия месец. и по-следващия. и по-по-по-следващия. а другите ще изчакат следващата публична акция, та да могат да турят следващия патетичен статус за дарените десет кинта и поне три дни да се чувстват като мойсей, след завел евреите до обетованата земя. ама и така да е де. слава на бога и за това!


Ирини за любовта

влюбва ми се в грък. искам гореща любов, панаирджийски скандали и разбит на парченца кристал 'бохемия' на пода

заклевам се, че ще стана правоверна мюсюлманка и ше ходя с бурка до петите до края на живота ми, ако има чалъм този прекрасен грък да ми се обади тия дни и да ми каже 'ирино, кво са моташ. давай да се женим'

винаги съм била любовчийка. винаги съм обичала мъжете. винаги съм обичала любовите си. винаги съм обичала и свистящия звук, който издават, когато отминават.


Сънищата на Ирини

сънувах покойния муамар. беше си заклещил ръката в буркан с кисели краставички и аз му я поливах с веро, за да я измъкне по-лесно. после изплакнахме краставичките на една очукана, мръсна мивка и започнахме да ги ядем, след което през устите ни излизаха големи, розови мехури, в които видях мъничката ирини да танцува с кон. странен сън. чудя се какво ли означава.

сънувах, че моят колега жоро идва при мен и ми казва, че е основал продуцентска къща за чалга изпълнители в скопие и иска да е тамошния митьо пайнера. предложи ми да му стана текстописец. аз колебливо му изрецитирах едно мое стихотворение за разбити мечти, но той каза, че е тъпо. даде ми една минута да измисля нещо 'експресивно и въздействащо' и ме разцелува, когато му казах следното:
хей, хей, хей, момче!
ти, ти, ти, борче!
да, да, да, ела!
с мен, с мен, с мен в нощта!

на вас ви е смешно, ама аз полудях покрай вашите глупости. цяла нощ сънувах, че уреждам мачове. прегърбена като евреин-лихвар, стиснала под мишница една голяма черна чанта, в която събирах парите, разбутвах мъже с бутилки и знамена, за да стигна от единия край на стадиона до другия. в ложите бяха седнали някакви охранени господа и аз само подшушвах на единия 'на зелено сме' и 'работя по въпроса' на другия, намигах им многозначително и прибирах пачките, кооито ми подаваха без да ме поглеждат.

сънувах, че съм диспечер на бургаското летище. посрещах с табела хората на входа и ги упътвах къде са самолетите им. обаче ужасният ми шеф ме нарече 'дрисла' защото си бях вързала кокетно червено шалче и реших да отмъстя. започнах да пращам американците в русия, руснаците в грузия, израелците в сирия и турците в гърция. после дълго се смях със зловещ, демоничен смях.

сънувах, че бачкам в оон и работата ми беше да одобрявам химните на всички държави. седях на едно огромно бюро с портрет на маркс над главата и няколко гумени печата, на които пишеше 'тъпо', 'много тъпо', 'става' и 'подлежи на сериозни корекции'. когато трябваше да рецензирам химн на език, който не знам (тоест на всички езици на света без четири), директно плесках 'подлежи на сериозни корекции'. на българския написах 'чак пък земен рай... ама става', а на гръцкия 'абе вие луди ли сте бе? 158 стиха?! тъпанари!' после се събудих, видях силуета на лампата до леглото ми, стреснах се и си разбих главата в стената.


Ирини от сутрин до вечер

имам три лоши новини за вас:
1) днес не е петък
2) и утре не е петък
3) и в други ден не е петък

спи ми се, студено ми е и искам да е петък. искам да бера цветя, да рисувам мъртъвци и пентаграми по асфалта или просто да заколя някой.

'първият знак, че започваш да разбираш живота, е желанието да умреш'. франц кафка. ЧЕСТИТ ПОНЕДЕЛНИК ♥

нали знаеш, че според някои учени хомосексуализмът е болест? е, утре можеш да се обадиш в цеха и да кажеш на началника 'днес няма да дойда на работа, че все още се чувствам педерас'

снощи Майка Милла е изпил 14 ракии, Вежливият Лос 11 ракии, а Кросово Бъдеще 8 ракии. днес и тримата изглеждат еднакво грозни. в задачата се пита защо тогава лоса и кроса са се прецакали така лошо?

'ерино, добре, че не се оженихме. щех да ти тегля ножа на първата седмица' - обичам ободряващите ви смс-и рано сутрин

бясна съм! колегите ми слагат чашата за кафе на ГОРНИЯ рафт и трябва дълго да подскачам и да съборя поне 12 чужди чаши, преди да стигна до моята! или унизително да ходя да моля първия срещнат да дойде да ми помогне! а тя или той, даже БЕЗ да се вдига на пръсти, ми я подава снизходително и ме гледа отвисоко! ето в такива моменти сталин ми изглежда като мил, приветлив председател на колхоз 'фрунзе', разстрелял двама-трима нахални колхозници поради липсата на 300 тона пшеница!

в офиса цари оживление. казах на колегите, че след час една манекенка ще идва на интервю за operations manager и сега момчетата искат да си ходят до тях, за да се преоблекат и ондулират. а аз ще я интервюирам с рокла с огромно петно от кафе в скута ми. отсега съм бясна.

отивам до хладилника. много добре знам какво има вътре - две кисели млека и буркан мед. ама всеки всеки всеки път го отварям с надеждата за мусака, крем карамел и торта гараш

днес във фирмата имаме двама рожденици. двама! като видях тортите за банкета от 5:30 и сърцето ми подскочи, помете сливиците и раклати предните ми зъби.

рожден ден в офиса. изядох пуканките. по едно време чух гласа на собствената си съвест и й казах ‘кой, аз ли ма? я се виж себе си, тъпанарка такава’

днес целия ден ми е като лесбийско порно. хем сичко е наред, хем нещо липсва.

СЕКС! СЕКС! СЕКС! така, мили приятели, вече имам вниманието ви....

в мола съм. дойдох за една пудра, но професионалните гримьори в мак ме убедиха, че 'съблазнителни' устни като моите плачели за доматеночервено червило. сега съм обект на откровени мъжки задявки. за съжаление, феновете ми са тийнейджъри и здрави момчета по потници от 17 до 25 години. как па един интелектуалец не се оказа фен на доматения цвят?!

сурнали сте се по нанадолнището на живота и като обезумели слаломисти летите право към бездната на хадес, слепи и глухи за рева на ненаситния ад, изпречили пред себе си само лековатите си мечти за нова пералня, почивка в кушадасъ и неангажиращ секс в събота вечер в тоалетната на червило. ПОЗОР! ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС КЛЕТА МАЙКА БАЛГАРИЯ НЯМА ИЗЛАЗ НА ДАРДАНЕЛИТЕ! смятам ди ви изтрия от фейсбук и от живота си. оспешна седмица, сички шеомрем.

патриарх максим умрял. то не е много на място де, ама винаги съм се чудила какво ли би казал един свещеник, ако се тресне с чука по палеца?

таксито спира пред кооперацията ми и шофьорът казва 'еееех, детството ми мина на тази улица. точно тук на осми номер имаше кравеферма през 1954. бай добри гледаше най-хубавите крави в софия. ама го ритна кон и умря. ако нощно време чуеш цвилене на кон, да знаеш, че бай добри си обикаля имота'. АМАН


И накрая

Искам сутрин децата в очилище да бъдат запознавани с историите на AntiGonna от предния ден, защото е грешно да се чака и тая Антигона да стане древна, преди да почнем да я преподаваме.

Коментари

  1. Здравейте,
    редно е след като публикувате чужда снимка или рисунка да изпишете авторът и, след като най- малкото сте го попитали дали е възможно да я публикувате на различно място от това, където е поместена (и за когото е поместена). Моля да коригирате неволния си пропуск. Щом е за г-жица Ирини няма да го правим на по- голям проблем :)
    Поздравления за публикацията!

    ОтговорИзтриване
  2. С най-голямо удоволствие. :)

    Честно казано не бях сигурен чия е. И само попитах Ирини дали може да я ползвам. И затова и написах - от друг почитател.

    Сега вече е ясно и поправено. :)

    Остава да кажа само - искрени извинения.

    ОтговорИзтриване
  3. Попаднах случайно ня статията и много се забавлявах! Описанието на майката на Ирини и "СЕКС! СЕКС! СЕКС! така, мили приятели, вече имам вниманието ви...." искрено ме разтресоха от смях :-)

    Поздрави,
    Диди

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Закисване на буре

Ето го и самото буре - готово, закиснато. Аджамия съм в буретата. Така каза един приятел, докато му разказвах тази история. И е прав. И понеже доста се борих с решаването на проблемите, които сам си създадох, реших да ги опиша тук, за да предпазя други или поне да им кажа как да се оправят. :) Ето и историята: Купих си буре. От всички места, където се произвеждат и продават бурета, избрах (от бързане – нали все нямам време), най-близкото до офиса – магазин за битови подаръци на „Пиротска”. Какво му е лошото на магазина ли? Ами не е магазин за бурета. Там просто има и това. Доста по-скъпи са и не се продават много много. Резултат? Тотално разкиснати. Опадали обръчи. Дупки между дъските, през които буквално можеш да бръкнеш с пръст. Е, ако си детенце... С моите пръсти не става. Замислих се дали да не ида до Брестница например (навярно и с горивото щеше да ми излезе по-евтино) или поне до женския пазар. Но бях харесал вече буре от дебели дъбови дъски. Четири и половина литра, нелак

Двигател на Стърлинг - една добра играчка

Можете ли да си представите топлинен двигател, който се задвижва от топлината на чаша чай и може да върти малък вентилатор?  Възможно е и дори можете да си го направите сами вкъщи, като използвате например старо CD, кутийка от кола или други подръчни материали. Интернет е пълен с различни планове и схеми. Изберете си и пробвайте.  За по-несръчните, като мен, има и готови модели за сглобяване или направо готови машини в Amazon. Моделът от видеото, например, струва около 40 долара. Аз си избрах една изключително красива, според мен, машина за сглобяване на Böhm Stirling-Technik GmbH , която ми гарантира и един безкрайно забавен ден на сглобяване и гордостта от направеното с ръцете ми. Първият такъв двигател е бил създаден и патентован от Робърт Стърлинг през 1816 година и представлява двигател с външно горене (какъвто е и парната машина). Стърлинг е бил шотландски свещеник и е създал двигателя като безопасна алтернатива на парния двигател (ранните парни машини са имали влечението да се в

В бизнеса явно няма местен шовинизъм

Велинградските празници на културата, спонсорирани от вода "Бачково". На пръв поглед изглежда, че когато става дума за бизнес, сме приятно лишени от местен шовинизъм. А може би става дума за лоши търговски практики или обикновена липса на далновидност? Или се потвърждава правилото, че никой не е пророк в собственото си село.